Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Eylül

Bu dostluk bitmez

TÜMÜ PAYLAŞ

Bu dostluk bitmez
Bu dostluk bitmez
Bu dostluk bitmez
Bu dostluk bitmez
Geleneksel "Türk- Alman Dostluk Günleri"nin 6.'sı, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde gerçekleşti. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, etkinliğin her geçen yıl büyük ilgi gördüğünü belirterek, Bremen'in İzmir'in kardeş kenti olması nedeniyle Almanya arasındaki ilişkilerinin çok güçlü olduğunu ve bu dostluğun güçlenerek devam edeceğini söyledi.

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, Almanya'nın hiç bir ülkeyle Türkiye ile olduğu gibi bir yakınlığı bulunmadığını belirterek, "3 milyon Türk Almanya'da yaşıyor. Memleketleri Türkiye'ye dönenleri unutmamak gerekiyor. Memleketlerine dönenlerin Almanya'daki yakınlarıyla ilişkileri devam ediyor. Almanlar ile Türkler, akraba gibi ilişkilere sahip. Biz de bu dostane ilişkiyi bu etkinliklerle sürdürüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Etkinlik kapsamında TAKEV, İzmir Özel Türk Koleji ve Güzelbahçe Belediyesi dans gösterisi gerçekleştirdi. Müzikle renklenen günde düzenlenen kermesten elde edilen gelir ise Bayraklı Engelliler Eğitim Yardımlaşma Derneği'ne aktarıldı.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber