Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Eylül

Fabre, Akdeniz Akademisi için geliyor

TÜMÜ PAYLAŞ

Fabre, Akdeniz Akademisi için geliyor
Fabre, Akdeniz Akademisi için geliyor
Fabre, Akdeniz Akademisi için geliyor
Fabre, Akdeniz Akademisi için geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi'nin kurucularından Thierry Fabre'yi İzmirlilerle buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, “Tarih ve Kültür Söyleşileri” kapsamında, "Akdeniz; Kültür ve Gelecek" konulu bir panel düzenleyecek. Fransa'da bulunan Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi'nin (MuCEM) kurucularından, Uluslararası İlişkiler Direktörü ve Yazar Thierry Fabre'nin konuk olacağı söyleşide, kültür ve sanat alanındaki işbirliği olanakları değerlendirilecek. Thierry Fabre, söyleşide hem Akdeniz kültür havzasındaki hem de MuCEM'deki deneyimlerini İzmirlilerle paylaşacak. 25 Eylül Perşembe günü İzmir Sanat Merkezi'nde saat 18.00’de başlayacak söyleşinin moderatörlüğünü, İzmir Akdeniz Akademisi Kültür Sanat Koordinatörü Doç. Dr. Serhan Ada üstlenecek.

Kimdir?
Thierry Fabre, Marsilya’da, “İbn Rüşd Buluşmaları: Akdeniz’i İki Yakadan Düşünmek” etkinliklerini gerçekleştirerek Akdeniz Beşeri Bilimler Evi’nin Avrupa-Akdeniz Bölgesi sorumluluğunu üstlendi. Yazar ve araştırmacı olan "Traversees" (Geçilmişler) ve "Eloge de la Pensee di Midi" (Güney Düşüne Övgü) adlı iki kitabı bulunan Fabre'nin yönetiminde, 10 kitaplık “Akdeniz Temsilleri” dizisi ve 30 sayılık "La Pensee di Midi" (Güney Düşü) Dergisi yayınlandı. Akdeniz Araştırmaları çerçevesinde “Firavun Ramses2” network ağının yöneticiliğini üstlenen Fabre, kuruluşundan bu yana MuCEM'in içinde yer alıyor.

Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi'nin merkezinde Akdeniz'deki farklı medeniyetlere odaklanmış bir sergi alanı var. MuCEM, aynı zamanda Akdeniz'deki kültür aktörleri ve uzmanlar için yeni ilişkilerin ve projelerin geliştirildiği bir merkez niteliği de taşıyor.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber