Eylül

Gol yemeden zirveye

Gol yemeden zirveye
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbisi Takımı, Türkiye Şampiyonası’ndan 2 kupayla döndü. İzmirli bayanlar gol yemeden şampiyonluğa ulaşırken, erkekler ise finaldeki uzatma golüne engel olamayıp ikincilikle yetindi.

Manisa’da düzenlenen Türkiye Sualtı Şampiyonası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ragbisi Takımı iki kupa kazandı. Manisa Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen şampiyonada İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Sualtı Ragbisi Takımı, Zafer Kupası’nda mücadele etti. Lig usulü yapılan karşılaşmalarda mavi-beyazlı bayanlar, Gaziantepspor’u 5-0, Boğaziçi Yüzme’yi 7-0, Manisa Gençlik ve Ege Üniversitesi'ni 8-0’lık skorlarla geçip gol yemeden şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyonluk uzatmada gitti
Federasyon Kupası’nda mücadele eden İzmir Büyükşehir Erkek Sulatı Ragbisi Takımı ise grup karşılaşmalarında Manisa Gençlik’i 7-0 ve Mavi Ege’yi 8-0 yenerek son dörde kaldı. Yarı finalde Urla’yı 3-0 geçen mavi-beyazlı erkekler, finalde Ege Üniversitesi’ne normal süresi 0-0 biten karşılaşmanın uzatma bölümlerinde yediği golle yenilerek ikincilik elde etti.

Hedef: Şampiyonlar Ligi

İzmir’e iki kupa getirdikleri için mutlu olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Rugbisi Antrenörü Didem Özdem, “Erkeklerimiz son anda şampiyonluğu kaybetti. Bu bizi biraz üzse de bayan takımımızın gol yemeden şampiyon olması büyük moral verdi. Artık tüm konsantremiz Şampiyonlar Ligi. Kasım ayında Almanya’da yapılacak Şampiyonlar Ligi’nde en iyi mücadeleyi vermek istiyoruz” dedi.