Eylül

Bayraklı ve Bornova’ya “kestirme” viyadük

Bayraklı ve Bornova’ya “kestirme” viyadük
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ve Bornova’nın Karşıyaka ile Konak bağlantısını rahatlatacak “Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı” için 17 Eylül’de yapım ihalesi yapıyor.

Hayata geçirdiği karayolu köprülü kavşakları ve karayolu alt geçitleri ile kentin pek çok kilit noktasında kesintisiz ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınyol’dan Bayraklı ve Bornova ilçelerine ulaşımı kolaylaştıracak “Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı” için 17 Eylül 2014 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirecek.

İhale kapsamında, şu anda Smyrna Meydanı’ndan Anadolu Caddesi’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci kavşağının tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprüler ile Altınyol’a kadar uzatılacak. Böylece Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar, Nur Sultan Azerbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne kesintisiz ulaşabilecek.

Yeni köprülü kavşak sayesinde, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka yönüne de Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlanmış olacak. İhale kapsamında 1.5 kilometreye yakın yol ve tretuvar düzenlemesi ile 7 bin 900 metrekarelik köprülü kavşak yapılacak.