Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

06
Eylül

İzmir’in kurtuluşu için koştular

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’in kurtuluşu için koştular
İzmir’in kurtuluşu için koştular
İzmir’in kurtuluşu için koştular
İzmir’in kurtuluşu için koştular
İzmir’in kurtuluşu için koştular
İzmir’in kurtuluşu için koştular
İzmir’in kurtuluşu için koştular
İzmir’in kurtuluşu için koştular
İzmir’in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yarı maraton düzenlendi. 21 kilometrelik yarışmayı, erkeklerde geçtiğimiz yılın da şampiyonu olan Kenyalı sporcu Moses Too kazandı. Bayanlarda ise milli atlet Mehtap Sızmaz yarı maratonu birinci sırada bitirdi.

İzmir’in işgalden kurtuluşu yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen 9 Eylül Yarı Maratonu, Ulu Önder Atatürk’ün İzmir’i seyrettiği Belkahve’den başladı. 400 aşkın sporcunun katıldığı maratonun startını İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila birlikte verdi. Katılımın yoğun olduğu maratonda, 21 yaş ve üstü, kulüp ve ferdi lisanslı sporcular ile çeşitli ülkelerden sporcular yer aldı. Büyükşehir Belediyesi, sporcuların sıcaklardan etkilenmemesi için 21 kilometrelik parkur boyunca su ve sünger noktaları kurdu. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen maraton Konak Meydanı’ndaki Tarihi Saat Kulesi önünde son buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 9 Eylül Koşusu’nun kapsamını genişleterek “yarı maratona” çevirmişti.

Şampiyon değişmedi
Bu yıl 9 Eylül Yarı Maratonu’na ikinci kez katılan Kenyalı sporcu Moses Too, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 21 kilometrelik parkuru, 1 saat 55 saniyelik derecesiyle birinci sırada bitirdi. Erkeklerde 1 saat 2 dakika 2 saniyelik derecesiyle Azeri sporcu Tilahun Vorku Aliyev ikinci, 1 saat 4 dakikalık derecesiyle Kenyalı atlet Sulti Gure Timbre üçüncü oldu. Şampiyon atlet Too, ikinci kez İzmir’de yarışmaktan büyük onur duyduğunu ve kupa kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

İlk üç sıra milli atletlerin
Bayanlarda ise ilk üç sırayı milli atletler aldı. Birinciliği geçtiğimiz yılın ikincisi milli atlet Mehtap Sızmaz, 1 saat 14 dakika 17 saniyelik derecesiyle aldı. Milli atletler Nilay Esen 1 saat 14 dakika 55 saniyelik derecesiyle ikinci, Fatma Hacıköylü ise 1 saat 19 dakika 53 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren sporcular kupalarını ve ödüllerini Büyükşehir Başkan Vekili Dr. Aydoğan ile Bornova Belediye Başkanı Atila’nın elinden aldı. Parkuru tamamlayan her yarışmacıya da anı olarak katılım madalyası verildi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber