Eylül

Büyükşehir’den ay-yıldız harekatı

Büyükşehir’den ay-yıldız harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 9 Eylül’de kentteki tüm taksi ve minibüsleri bayraklarla donatacak. Şehirdeki 4 bin ticari araçta Türk bayrağı dalgalanacak.

İzmir bu yıl 9 Eylül’ü daha büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Kentin işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle 5 gün sürecek etkinliklere imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki taksi ve minibüsleri de bayraklarla donatıyor. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Minibüsçüler Odası’yla işbirliği yapan Büyükşehir, yaklaşık 4 bin adet bayrağı esnafa dağıtmaya başladı. 9 Eylül günü İzmir caddelerini ay-yıldızlı bayraklarla süslemek ve kurtuluş coşkusunu 7’den 70’e herkese yaşatmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması şoför esnafından da büyük destek gördü. Taşıtların pencerelerine takılmak için özel olarak hazırlanan bayrakları üyelerine bizzat dağıtan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, böyle bir projede yer almaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. 9 Eylül günü kentteki tüm taksilerin dalgalanan Türk bayraklarıyla halkı selamlayacağını belirten Anık, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na tüm şoför esnafı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.