Eylül

Ve huzurlarınızda Huzurevi Korosu

Ve huzurlarınızda Huzurevi Korosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri ile personelinin kurduğu koro, 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahne aldı. Ege türkülerini başarıyla seslendiren “ihtiyar delikanlılar”ın performansı büyük beğeni topladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda kurduğu ve her gün farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapan “Belediye Sokağı” bu kez Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri ile personelinden oluşan koroyu ağırladı. Sokakta kurulan sahnede konser veren koro, İzmir ve Ege Bölgesi’nden türküler seslendirdi. En genç üyesinin 76, en kıdemlisinin ise 90 yaşında olduğu Huzurevi korosunun performansı, ziyaretçilerden büyük alkış aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi doktoru ve aynı zamanda koronun şefi olan Erol Çoban, Huzurevi sakinlerinin kendilerini daha genç hissedebilmeleri ve yaşama sevinçlerini kaybetmemeleri için kurdukları koroda söyledikleri türkülerle Atatürk’e olan sevgilerini ifade ettiklerini ve bu yüzden Kurtuluş Haftası’nda sahne aldıklarını söyledi.