Eylül

İzmirli itfaiyeciler Dünya Şampiyonası için gitti

İzmirli itfaiyeciler Dünya Şampiyonası için gitti
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Olimpiyat Takımı, İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası katılmak için Kazakistan’a gitti. Hep yangınlara müdahale ederken gördüğümüz gözü pek ateş savaşçıları, bu kez madalya için ter dökecek.

Kazakistan’ın Almatı şehrinde düzenlenecek İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası katılmak için hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Olimpiyat Takımı madalya için yola çıktı. Kafile başkanlığını Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse’nin yaptığı 8 kişiden oluşan takım, İzmir’e madalyayla dönmek için ant içti. İzmir ekibi, 36 ülkenin katıldığı şampiyonada aynı zamanda ülkemizi de temsil edecek. Yoğun bir hazırlık döneminden geçtiklerini belirten Derse, “Günde 4 saat antrenman yaparak dünya şampiyonasına hazırlandık. 3 arkadaşımız görev değişikliği nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Yeni gelen arkadaşlarımızın takıma adapte olabilmeleri için ekstra antrenman yaptık. Yeni bir takım olmamıza rağmen her geçen gün seviyemiz yükseliyor. Amacımız Kazakistan’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” diye konuştu.