Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Eylül

İzmir modeline “Diyarbakır merceği”

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir modeline “Diyarbakır merceği”
İzmir modeline “Diyarbakır merceği”
İzmir modeline “Diyarbakır merceği”
İzmir modeline “Diyarbakır merceği”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 83. İEF’nin onur konuğu kentlerinden Diyarbakır’ın Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve bürokratlarını makamında ağırladı. Konuk heyetin İzmir’deki yerelde kalkınma modelini yakından incelemek üzere Bayındır Çiçek ve Tire Süt kooperatiflerinde incelemelerde bulunacağı bildirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, belediye heyetiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.
83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu kentlerinden Diyarbakır ile İzmir arasındaki sıcak ilişkilerin Enternasyonal Fuar çerçevesinde daha da geliştiğini ve birbirlerinin gelenek- görenekleri öğrenme fırsatı bulduklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Umarım bu çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda da sürdürürüz ve ülkemizdeki- bölgemizdeki barış, kardeşlik ve dostluk denizine bir damla da biz katkıda bulunuruz. Hedefimiz iyi niyetle, hep birlikte çalışıp üretmektir” dedi.

Diyarbakır heyetinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınma modeliyle kırsalda gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde inceleyeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz bir cepheden yaptıklarımızı anlatıyoruz. Misafirlerimiz, bizim anlattıklarımızı diğer cepheden yani çiftçiden, kooperatif örgütlenmesinden dinlemek ve hizmetleri görmek üzere Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi ile Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret edecekler. İnşallah, bizim projelerimiz Diyarbakır’da da doğru bulunur ve uygulanır. Diyarbakır’ın kalkınmasına katkıda bulunacak bir projeye biz de aracılık eder, katkı koyarsak kendimizi mutlu addederiz” diye konuştu.

İki ruhun buluşması
Sıcak konukseverlikleri için Başkan Kocaoğlu’na teşekkür eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise şöyle devam etti: “İzmir kocaman bir coğrafyanın bir bileşkesidir. İzmir bir ruhtur. Diyarbakır da, Mezopotamya’nın bir ruhudur. İşte bu iki ruhun buluşması bence bu ülkedeki en büyük özlemlerden biridir. Bunda sizin çok değerli emek ve katkılarınız var. Diyarbakır’da size ve arkadaşlarınıza her zaman özel bir sevgi olacaktır. Tüm kentimiz adına teşekkür ediyoruz. Diyarbakır’ın gönül kapıları size her zaman açıktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bayındır ve Tire’de gerçekleştirdiği sözleşmeli üretim modelini yerinde inceleyecek olan Diyarbakır heyetine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Barış Karcı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile Ziraat Mühendisleri İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi eşlik etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber