Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Eylül

Bu bayram, bizim bayram

TÜMÜ PAYLAŞ

Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
Bu bayram, bizim bayram
9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü, 92. yılında büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacak. Zafer Yürüyüşü, konserler, spor müsabakaları, fener alayı ve Türk Yıldızları'nın gösterisi, İzmir’de tam bir “bayram havası” estirecek.

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çok renkli bir programla kutlanacak. Kurtuluş, 5 güne yayılarak farklı organizasyonlarla kutlanacak.

Spor şenliğine dönüşecek
Kutlamalar 6 Eylül Cumartesi günü, açık havada yapılacak "Masa Tenisi Turnuvası" ile başlayacak. Saat 18.00'deki etkinlik Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek, ödül töreni ise aynı gün 20.00'de olacak.
Cumartesi günü ayrıca, saat 19.00'da Konak Meydanı Saat Kulesi'nden başlayarak Gündoğdu Meydanı'nda tamamlanacak şekilde "9 Eylül'ü birlikte kutluyoruz" sloganıyla "Bisiklet Turu" gerçekleştirilecek. Turun bitimimden sonra ise Gündoğdu Meydanı'nda DİR Ritim Grubu İzmirlileri coşturacak.

7 Eylül Pazar günü bir başka spor etkinliği düzenlenecek. "9 Eylül Yarı Maratonu" saat 09.00’da Bornova Belkahve’den başlayacak. Konak Meydanı Saat Kulesi önünde son bulacak.

Gençler için
Pazar günü saat 20.30’da ise Gündoğdu Meydanı'nda "İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Konseri" düzenlenecek. 8 Eylül Pazartesi günü, 19.30'da İzmirliler yine Gündoğdu Meydanı'nda olacak. DJ Hande Kaya ve Ritim Show, İzmirlilere kurtuluş coşkusu yaşatacak.

92 yıldır aynı coşku
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve artık gelenekselleşen Zafer Yürüyüşü, 9 Eylül sabahı saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden başlayacak. Binlerce İzmirlinin katılması beklenen kortej, Anafartalar Caddesi’ni izleyerek Çankaya Katlı Otoparkı, İkiçeşmelik yokuşu, Atlas Oteli önünden Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. Burada çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Saat 10.30'da Konak Meydanı’nda İzmir’in kurtuluşu canlandırılacak. Kente giren temsili süvari birlikleri Türk Bayrağı’nı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekecek. Saatler 11.00’i gösterdiğinde ise Cumhuriyet Meydanındaki törenler başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun halka hitaben yapacağı konuşmanın ardından, "Kent Orkestrası" dinletisi olacak ve program halkoyunları, şiir ve müzik dinletileriyle tamamlanacak.

Türk Yıldızları sahnede
9 Eylül akşamı ise kutlamalarının en renkli anları yaşanacak. Saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı üzerinde Türk Yıldızları’nın gösterisi sergilenecek. 9 Eylül’le özdeşleşen Fener Alayı yürüyüşü saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar gerçekleştirilecek. Saat 21.00'de Devlet Opera ve Balesi, Koro, Solo ve Orkestrası ile Selda Bağcan, burada İzmirlilere unutulmaz bir konser verecek. Kurtuluş coşkusu, havai fişek ve ışık gösterileri ile renklenecek. 10 Eylül günü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "9 Eylül Resepsiyonu" gerçekleştirilecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber