Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

31
Ağustos

Dostluğa açık “Çek” verdiler

TÜMÜ PAYLAŞ

Dostluğa açık “Çek” verdiler
Dostluğa açık “Çek” verdiler
Dostluğa açık “Çek” verdiler
Dostluğa açık “Çek” verdiler

83. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında kentte bulunan Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Baş Danışmanı Milan Hovorka ile Büyükelçilik Ticaret Müsteşarı Arnost Kares, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.  Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilecek olan “Tam Adaptif Trafik Yönetim ve Denetim Sistemi” için sözleşme imzalayan Çek Cumhuriyeti’nden AZD Praha S.R.O. - Cross Zlın A.Ş. ortaklık girişimi Türkiye  Temsilcisi Alp İyigün de  hazır bulundu.

İZFAŞ’ta (İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş) gerçekleşen ziyarette konuşan Milan Hovarka, ilk kez geldiği İzmir’i çok beğendiğini  ve hayran kaldığını söyledi. Daha önce İzmir ile ilgili çok güzel sözler duyduğunu ayrıca  İzmir’in çok özel, ayrıcalıklı bir tarihi olduğunu vurgulayan  Hovorka, “Buraya geldikten sonra bu önemli kentin sadece tarihten ibaret olmadığını gördüm. Çok önemli, güçlü, etkileyici bir varlığı var bu kentin. Öte yandan insanları da çok güler yüzlü ve çok misafirperver. Sıcak ev sahipliğiniz ve açık yürekliliğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın resmi açılış töreninde bulunmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu belirten Milan Hovarka, “Bu organizasyonun Türkiye ve ülkemiz için de çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz ve bu organizasyonu birlikte kutlamak bizim için çok önemli. Çek Cumhuriyeti ve İzmir arasında var olan ilişkilerin daha ileriye taşınması için de burada bulunuyorum. Gelecekteki işbirliklerimizi de konuşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Yeni ortaklıklara doğru

İzmir Enternasyonal fuarının en önemli özelliğinden birisinin dünyadaki bir çok temsilciyi bir araya getirmesi olduğunu vurgulayan konuk danışman özetle şunları söyledi: “Örnek verecek olursak Gabon büyükelçisi ile görüşmek istesem oraya gidip görüşmem saatlerimi alır. Ama burada rahatlıkla oturup konuşma imkanı bulabildik.  Partner ülke olarak Mauritius’u seçtiğiniz teşekkür diyoruz.  Biz de  benzer bir organizasyon yaptık ve Hindistan’ı partner ülke olarak seçmiştik. Bütün bu organizasyonlar bizim için de çok önemli olan şeyleri içeriyor. Özellikle ‘Akıllı Trafik Sistemleri” bizim odağımızda olan konular. Yüksek kalibrasyonlu ÇEK firmaları ve Türk ortaklarıyla birlikte bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor”.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklarına fuarlar ilgili bilgi aktarımında bulundu.  Başkan Kocağlu, “Fuarlar sadece firmaları değil, kentleri ve milletleri de buluşturuyor. Biz de bu fuarımızı 83 yıldır kesintisiz yapıyoruz. Daha da geliştirmek için çok daha büyük bir alanda yeni bir fuar alanı inşa ediyoruz. Orada da fuarcılığımızı katlayarak büyütmek istiyoruz” şeklinde konuştu.  

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber