Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Ağustos

“Bu birliktelikten büyük sinerji doğacak”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Bu birliktelikten büyük sinerji doğacak”
“Bu birliktelikten büyük sinerji doğacak”
“Bu birliktelikten büyük sinerji doğacak”
“Bu birliktelikten büyük sinerji doğacak”
83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu il olan Diyarbakır’dan kente gelen heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılının Mayıs ayında, kentin farklı kesimlerini temsil eden 190 kişilik katılımcı grubuyla gerçekleştirdiği “İzmir-Diyarbakır buluşmasının” İzmir ayağı olan ziyarette konuşan Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, İzmir ve Diyarbakır birlikteliğinden büyük bir sinerji doğacağını söyledi. Sözlerine davet ve sıcak ev sahipliği için teşekkür ederek başlayan Kışanak, “Ben bir parça kendimi evimde hissediyorum. Biraz İzmirli sayılırım. Öğrencilik yıllarım burada geçti. Burada gazetecilik yaptım. O nedenle kendimi kendi evimde gibi hissediyorum. Ki böyle bir kişisel geçmişim olmasa bile İzmir bizim için her zaman Türkiye’de demokratik değerleri temsil eden bir kent olarak hepimizin gönlünde başka bir yeri var. Siz de bu kentte belediye başkanlığı yapıyorsunuz. Biz bu ziyareti sadece ticari bir fuar kapsamında düşünmüyoruz. Diyarbakır ve İzmir kendine özgü özellikleri olan iki kentimiz. Bazen bir artı bir ‘iki’ etmez. Daha fazlasını eder. Ben inanıyorum ki Diyarbakır ve İzmir yan yana gelse çok büyük bir sinerji oluşacak çok büyük bir demokratik dönüşümün ilk basamağı oluşacak. Bu fuarda buna vesile oldu. Sizlere aracı olduğunuz teşekkür ediyoruz” dedi.

83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Diyarbakır ve Malatya olmak üzere iki tane onur konuğu ili olduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2013 Mayıs ayında büyük bir heyetle Sayın Belediye Başkanı Osman Baydemir’in konuğu olarak Diyarbakır’ı ziyaret etmiştik. Çok da iyi bir karşılama olmuştu. Ülke açısından da yararlı bir organizasyon olduğuna inanıyorum. Orada İzmir Enternasyonal Fuar’ında Diyarbakır’ı ağırlamayı, tanıtımına katkıda bulunmayı kararlaştırmıştık. Davetimize icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Size de yeni görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber