Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Ağustos

Başkan Kocaoğlu’ndan “portatif tribün” açıklaması

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Kocaoğlu’ndan “portatif tribün” açıklaması
Geçici çözüm amacıyla Atatürk Stadı’na 10 bin, Alsancak Stadı’na da 5 bin olmak üzere toplam 15 bin kişilik  portatif tribünün yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Zaten zor durumda olan kulüplerimize ek yük getirmeden, bu parayı Bakanlık’la birlikte biz karşılayalım” önerisinde bulundu. Başkan Aziz Kocaoğlu, bu konuda İZVAK Başkanı Yemişçi’yi göreve çağırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu, Alsancak ve Atatürk stadları için geçici çözüm amacıyla gündeme getirdiği “portatif tribünlerin” kurulması konusunda kulüplere yük getirilmemesi gerektiğini belirterek, “15 bin kişilik portatif tribünün maliyeti yaklaşık 4 milyon lira civarında. Bu parayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte karşılayabilir. Biz bu iş için hazırız” diye konuştu.

 

Dün Valilik’te gerçekleştirilen toplantı sonrasında, portatif tribün önerisini etüt etmek amacıyla Torbalı’daki üretici firmayı ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Stat sorununa kalıcı çözüm getirilinceye kadar, 10 bin kişilik portatif tribünün Atatürk Stadı’na, 5 bin kişilik tribünün de Alsancak Stadı’na kurulabileceği düşüncesiyle bir maliyet çıkardık. Yaklaşık 4 milyon lira.. Eğer Bakanlık onay verirse, biz bu iş için hazırız. Zaten zor durumda olan kulüplerimize herhangi bir ek yük getirmeden, Bakanlıkla birlikte bu harcamayı yapıp hiç olmazsa sezonu kurtaralım” diye konuştu.

 

Her konuşmasında “hükümetin temsilcisi” gibi davranan İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi’yi göreve çağıran Başkan Kocaoğlu, “Sayın Yemişçi’den, Bakanlığın bu öneriye nasıl bir destek vereceğini kamuoyuna duyurmasını bekliyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, geçici çözüm amacıyla satın alınacak 15 bin kişilik portatif tribünün, daha sonra 500 ya da 1000’er kişilik bölümler halinde küçük yerleşimlere dağıtılabileceğini de sözlerine ekledi.



TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber