Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

25
Ağustos

İzmir imecesi

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir imecesi
İzmir imecesi
İzmir imecesi
İzmir imecesi
İzmir imecesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Güzelbahçe Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olarak yaşama geçirilen “Güzelbahçe Kültür Merkezi”nin inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Çevre düzenlemesi ile merkeze bağlı sokaklarda asfalt çalışmaları yapılan tesis, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeler ile ortak hizmet projesi olarak kente kazındırdığı yatırımlardan bir tanesi daha vatandaşlara hizmet vermek için gün sayıyor. Güzelbahçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan Güzelbahçe Kültür Merkezi, İzmir’e ve ilçeye geniş bir yelpazede hizmet vermek üzere hazırlanıyor. Merkezin 10.5 milyon lirayı aşkın maliyetinin yüzde 85’lik bölümünü Büyükşehir Belediyesi karşılıyor.

Güzelbahçe sanata doyacak
Güzelbahçe'de yaz-kış kültürel ve sanatsal etkinliklerin rahatlıkla yapılabileceği yeni merkez, Yalı Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinin bulunduğu 3 bin 700 metrekarelik alanda inşa edildi. Zemin katta 6 adet dükkan, açık tezgahların koyulabileceği 2150 metrekarelik alan ve kendine ait su ve elektrik tesisatı bulunan 10 adet kapalı tezgah yapıldı. 3350 metrekarelik alanda pazaryeri oluşturulurken binanın kuzey tarafında yine 23 araçlık otopark yar alıyor.

Merkezin birinci katının İstikbal Caddesi'ne bakan bölümünde 5 adet dükkan, orta bölümde açık hava etkinliklerinin yapılabilmesi için 1330 metrekarelik bir meydan bulunuyor. Ayrıca yine bu katta biri 320, diğeri 440 kişilik olmak üzere iki adet kapalı düğün salonu inşa edildi. İki düğün salonu arasında ses ve ısı izolasyonunu sağlayan katlanır perde duvarı bulunuyor. Perde duvarı kapalı durumda olduğunda aynı anda 2 salonda da düğün veya başka bir etkinlik yapılabiliyor. Perde duvarının katlanması ile birlikte 760 kişi kapasiteli tek bir salon da elde edilebiliyor. Bu salon Güzelbahçe’de ses ve ışık sistemlerine sahip en büyük kapalı salon olma özelliğine sahip. Ayrıca merkezin ikinci katında vatandaşlara hizmet verecek deniz manzaralı açık teras ve teras kafe yer alıyor.

Yine ikinci katta yer alan 580 kişi kapasiteli çok amaçlı salonda tiyatro gösterileri, konferans, konser ve diğer etkinlikler gerçekleştirilebilecek. Çok amaçlı salonun yan taraflarında bulunan iki adet fuayede kokteyller, sergiler ve diğer sosyal etkinlikler de yapılabilecek.

Kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı salonlar, vatandaşların düğün-nişan gibi geleneksel törenlerini yapabileceği alanlar, özellikle gençler için konser ve diğer etkinliklerin düzenlenebileceği alanları ile yeni kültür merkezi, ilçenin yeni buluşma noktası olacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber