Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

23
Ağustos

Aydoğan’a büyük onur

TÜMÜ PAYLAŞ

Aydoğan’a büyük onur
Aydoğan’a büyük onur
Aydoğan’a büyük onur
Aydoğan’a büyük onur
Aydoğan’a büyük onur
Aydoğan’a büyük onur
Polonya Cumhuriyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı “Üstün Hizmet Nişanı” ile onurlandırdı.

Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 600. yılı etkinlikleri çerçevesinde, Polonya’nın Türkiye’de tanıtılmasına katkıları nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’a “Polonya Cumhuriyeti Üstün Hizmet Liyakat Nişanı Şövalye Haçı” verildi. Büyükşehir Belediyesi’ndeki törene Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Lukasz Paprotny, İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı, Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

Son 5 yılda ilişkiler çok gelişti
Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, törende yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Polonya ile Türkiye arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine sağladığı katkılara dikkat çekerek, Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ın Polonya’ya gösterdiği özel ilgi sayesinde son beş yıl içinde İzmir’in Polonya’nın dünya haritasında var olduğu önemli yerlerden biri haline geldiğini söyledi. Polonya’da 2012 yılında organize edilen Avrupa Şampiyonası nedeniyle Kordon’da düzenlenen açık hava sergisinin gerçekleştirilmesinde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini hatırlatan Başkonsolos Stawski, “Seneler boyunca Polonyalı sanatçıların katıldığı gösterilere ev sahibi olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’na Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destek, Polonya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine çok katkı sağladı” diye konuştu.

Bizi tanıyan ilk Avrupa ülkesiydi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr Sırrı Aydoğan ise Liyakat Nişanı töreninde duygusal bir konuşma yaptı. 600 senedir süren Türkiye-Polonya ilişkilerinin her zaman kültür-sanat, ticaret ve güzellikler üzerine kurulduğunu belirten Aydoğan, “Beni en çok etkileyen, Polonya’nın bizi Avrupa’da tanıyan ilk ülke olmasıdır. Daha Lozan imzalanmamıştı. Henüz Türkiye’nin nereye gideceği belli değildi. Ama Polonya, Temmuz 1923’de geldi, Türkiye ile bir anlaşma imzaladı ve karşılıklı büyükelçilikler açtık. Türkiye’nin unutmayacağı tek şey budur. Biz de unutmuyoruz” dedi.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber