Ağustos

“Kaçak kazı” ölümle sonuçlanıyordu

“Kaçak kazı” ölümle sonuçlanıyordu
Kepçeyle tarihi eser ararken göçük altında kalan U.Y., İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yürüttüğü nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

Kınık’ta kaçak tarihi eser kazısı yaparken çöken toprağın altında kalan U.Y.'yi (35) İzmir Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri ölümden kurtardı. Kepçeyle izinsiz tarihi eser kazısı yapan U.Y. ve beraberindeki 6 kişi, çöken toprak yüzünden büyük bir felaketi ucuz atlattı. Kepçenin tarihi eser bulmak umuduyla kazdığı zemin çökünce, araç sürücüsü U.Y. toprak altında kaldı; yanındakiler ise kaçmayı başardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Merkez, Aliağa ve Kınık İtfaiyesi’nden toplam 20 personel, yaklaşık 4 saat süren çalışmayla U.Y.'ye ulaşmayı başardı. AKS 110'a bağlı paramediklerin ilk müdahalesini yaptığı U.Y., başarılı bir kurtarma operasyonunun ardından toprak üstüne çıkarılarak 112 Acil Ekipleri tarafından tedavisi yaptırılmak üzere hastaneye kaldırıldı. İzinsiz kazı yapan 6 kişi hakkında ise Jandarma işlem başlattı.