Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Ağustos

Üç dönemin sırrını araştırdılar

TÜMÜ PAYLAŞ

Üç dönemin sırrını araştırdılar
Üç dönemin sırrını araştırdılar
Üç dönemin sırrını araştırdılar
Üç dönemin sırrını araştırdılar
Üç dönemin sırrını araştırdılar
Üç dönemin sırrını araştırdılar
Üç dönemin sırrını araştırdılar
Üç dönemin sırrını araştırdılar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinden gelen 8 milletvekilini ağırladı. İzmir’i daha iyi tanımak, tarihi ve kültürel zenginlerini öğrenmek istediklerini söyleyen Amerikalı vekillerin en çok merak duydukları konu ise Başkan Kocaoğlu’nu 3. döneme taşıyan başarısının sırrı ve yaşam öyküsü oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinden gelen milletvekilleri Gordon Meredith Johnson, Walter Reed Gusciora, Paul David Moriarty, Angelica Maria Jimenez, Louise Grace Spencer, Annette Quijano, Raj Mukherji ve Nancy J. Pinkin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara’nın eşlik ettiği heyet, ziyaretlerinin amacını İzmir’in tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmek, kenti tanımak ve işbirliği olanaklarını araştırmak şeklinde özetledi. Başkan Kocaoğlu’nun siyasi kariyeri hakkında da araştırma yapan Amerikalı vekiller, kendisini üçüncü döneme taşıyan başarısının ipuçlarını, siyasete nasıl girdiğini ve kente ilişkin hangi projeleri hayata geçirdiğini sordu.
Amerikalı milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle çevre konusunda yaptığı yatırımların övgüye değer olduğunu belirtti. Konuklardan Raj Mukherji ise Brookings Enstitüsü’nün araştırması sonucu İzmir’in dünyanın en hızlı büyüyen 4. metropolü olarak belirlenmesinin ilgi çekici olduğunu vurgulayarak, bu başarıdaki katkısından dolayı Başkan Kocaoğlu’nu kutladı.

Siyasetçi güven vermeli
Başkan Aziz Kocaoğlu da başarının en önemli şartının halkın güvenini kazanmak olduğunu söyledi. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, yapılan projeleri desteklesin desteklemesin, İzmirlilerin büyük çoğunluğunun kendisine güven duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Siyasetçi önce güven tesis etmeli ve bunu geliştirerek sürdürebilmeli” diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, son 10 yılda İzmir’i çevre yatırımlarıyla önemli bir noktaya taşıdıklarını ifade ederek, bu alandaki en büyük hedeflerini ise İzmir Körfezi’ni 70 yıl önce olduğu gibi yeniden yüzülebilir hale getirmek şeklinde özetledi. Başkan Kocaoğlu, “Kentte yaşayan insanların yaşam standardını yükselterek, herkesin farklılıklarıyla bir arada yaşabildiği, herkesin hakkını aldığı, birbirini sevdiği bir ortam yaratmak amacındayız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dış politika konusundaki görüşlerini soran milletvekillerini, Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” ilkesini hatırlatarak yanıtladı. Türkiye’nin dış politikada aktif bir rol oynamasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Ancak Atatürk’ün belirlediği bu çizgiden ayrılmamamız gerekiyor. Ayrılırsak çok büyük sıkıntılar yaşarız” diye konuştu.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber