Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Ağustos

İstikamet Otogar

TÜMÜ PAYLAŞ

İstikamet Otogar
İstikamet Otogar
İstikamet Otogar
İstikamet Otogar
İstikamet Otogar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla geçtiğimiz yıl hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nın Otogar’a kadar uzatılması için uygulama projelerine başlandı. Büyükşehir, 6.2 kilometrelik güzergah üzerinde kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan yeni güzergahın  uygulama projelerinin çizimine başlandı. Buca’dan Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanan ve  “ekspres” güzergah olarak ilçeye hizmet veren Homeros Bulvarı’nın Otogar’a uzatılacak bölümü 6.2 kilometre olacak. Güzergah üzerinde kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor.

6 şeritli olacak

Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak “ekspres” güzergahın 1.3 kilometrelik bölümündeki viyadük kısmını (Homeros Bulvarı) tamamlayarak  hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek Otogar bağlantısı için de uygulama projelerini yapmaya başladı. Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak bu önemli arter Buca, Bornova ve Konak ilçelerinden geçecek. Toplam 6.2 kilometrelik bulvar olarak açılacak yeni yol 35 metre genişliğinde ve 3 gidiş 3 geliş toplam altı şeritli olarak yaşama geçirilecek. Güzergah boyunca Çaldıran, Hürriyet, Laleli, Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmetçik, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik ve Koşukavak mahallelerini aşarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden otogara bağlantı sağlayacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Homeros Bulvarı, 18 milyon 395 bin TL yapım, çevre düzenlemesi, asfalt ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon TL’ye mal edilmişti.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber