Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

10
Ağustos

Tatil herkesin hakkı

TÜMÜ PAYLAŞ

Tatil herkesin hakkı
Tatil herkesin hakkı
Tatil herkesin hakkı
Tatil herkesin hakkı
Tatil herkesin hakkı
Tatil herkesin hakkı
Tatil herkesin hakkı
Tatil herkesin hakkı
Engellilere yönelik tatil programlarıyla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi; Fuar, Konak ve İnciraltı merkezlerinde eğitim gören engelliler ile ailelerini Çeşmealtı gezilerinde buluşturuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellileri deniz keyfi ile buluşturuyor. Her hafta salı günü düzenlenen gezilere katılan engelliler ve aileleri, denizin ve güneşin keyfini doyasıya sürüyor. Gün sonuna kadar süren etkinlikten geriye ise anılarını paylaşacak gülen gözler kalıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen gezilere Fuar, Konak ve İnciraltı’nda bulunan merkezlerde eğitim gören engelliler ile aileleri katılıyor.

30 kişilik gruplar halinde 8 devre yapılması planlanan gezilerde görevlendirilen psikolog ve eğitmenler, engellilerin güzel bir gün geçirip denize girebilmesine yardımcı oluyor. Engelli çocukların sosyalleşmeleri için büyük önem taşıyan gezi programı aynı zamanda aileleri için de dinlenme fırsatı yaratıyor. 2 Eylül 2014 tarihine kadar Çeşmealtı Devlet Demir Yolları Dinlenme Tesisleri’ne düzenlenen ücretsiz gezilerden 240 engellinin yararlanması hedefleniyor.

Tek ihtiyaç sevgi
Engelliler Merkezi akademik eğitmenlerinden Yasemin Solak, engelli çocukları hayata kazandırmada ailenin ve toplumun büyük etkisi olduğunu vurguladı. Engellilerin toplumdan dışlanmamaları gerektiğini kaydeden Solak, “Bu çocukların ciddi bir yaşama sevinci var. Önemli olan içlerindeki ışığı görüp ona ulaşabilmek” dedi. Akademik eğitmenlerden İlknur Öztemgök ise kendisinin de 18 yaşında down sendromlu bir çocuğu olduğunu belirterek, “Down sendromu anne karnında ya da bebek 2 yaşına gelene kadar anlaşılmıyor. Yani herkesin başına gelebilir. Çocuklara hasta gözüyle bakmak ve onları dışlamak, toplumun yaptığı en büyük yanlıştır. Onların tek eksiği kendilerini ve duygularını fazla ifade edememeleri. Size göre basit bir sevgi göstergesi, onların hayata tutunmasına etki edebiliyor. Oğlum benim umudum oldu ve bana imkânsızın olmadığını gösterdi. Biz de şimdi başka ailelere umut olmaya çalışıyoruz. Böyle bir etkinlikte yer almak çok güzel” şeklinde konuştu.

Yassıcaada doldu taştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapmasında düzenlediği Yassıcaada gezileri de büyük ilgi gördü. Engelli ve ailelerinin şehit ve gazi derneklerinin üyeleriyle kaynaştığı bu geziler katılanlar bir yandan güneşin ve denizin tadını doyasıya çıkarırken diğer yandan da kalıcı dostluklar edindi.
.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber