Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Ağustos

Metroda yeni rota “Bornova Merkez”

TÜMÜ PAYLAŞ

Metroda yeni rota “Bornova Merkez”
Metroda yeni rota “Bornova Merkez”
Metroda yeni rota “Bornova Merkez”
Metroda yeni rota “Bornova Merkez”
Metroda yeni rota “Bornova Merkez”
F.Altay ve Poligon metro istasyonlarını hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan metroyu Bornova merkeze ulaştırabilmek için de uygulama projelerini hazırlıyor. Evka 3 ile Bornova merkez arasındaki 1163 metrelik tünel 1.5 dakikada aşılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro sistemini Bornova Merkez’e uzatmak için uygulama projesi çalışmalarını sürdürüyor. Kısa sürede tamamlanacak projeye göre, Evka 3 İstasyonu’ndan başlayacak 1163 metrelik tünel ve yapılacak istasyon ile metro Bornova merkeze ulaşılacak.
Daha önceki projesinde geniş kesitli tek tünel olarak planlama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  hat üstündeki  binaların güvenliği açısından yeni projeyi  “daha dar kesitli çift tünele” dönüştürerek hazırlıyor. 
Evka 3 ve Ege Üniversitesi istasyonlarının açılması ile özellikle öğrencilerin, bu bölgede oturan veya çalışan vatandaşların metro konforu ile yolculuk olanağına kavuşmasının ardından, yeni hat ile Evka 3’den Bornova merkeze gidiş 1.5 dakika, Fahrettin Altay Meydanı’ndan Bornova merkeze gidiş ise 33 dakika gibi kısa bir zamanda gerçekleşecek.

Raylı sistem entegrasyonu

İzmir, raylı sistem yatırımları açısından son yıllarda büyük bir ivme kazandı. İZBAN, 80 kilometre hat uzunluğu,  32 istasyonuyla kentin kuzey ve güneyine; İzmir Metrosu ise şu anda 20 kilometre üzerindeki 17 istasyon ile doğu-batı yönlerine uzanıyor. İzmirliler F. Altay- Evka 3 arasında yarım saatte yolculuk yapabiliyorlar. İZBAN hattı ise  30 kilometre  ve 6 istasyon ile Torbalı’ya uzanacak. Her iki raylı sistem ulaşımı da Halkapınar ve Hilal aktarma istasyonlarıyla birbirine entegre olmuş durumda. İZBAN’ın Torbalı’ya uzaması ile raylı ulaşım sistemi  daha çok İzmirliye hizmet verir hale gelecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber