Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

24
Temmuz

Tarih Ödülleri’nde son hafta heyecanı

TÜMÜ PAYLAŞ

Tarih Ödülleri’nde son hafta heyecanı
Tarih Ödülleri’nde son hafta heyecanı
Tarih Ödülleri’nde son hafta heyecanı
Tarih Ödülleri’nde son hafta heyecanı
Tarih Ödülleri’nde son hafta heyecanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 12. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ne başvurmak isteyenlere son uyarı: Bir haftanız kaldı!

İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular, 1 Ağustos 2014 Cuma günü mesai bitiminde sona eriyor.

“Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Yarışması”na katılmak isteyenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin http://tarihesaygi.izmir.bel.tr/ adresinden temin ettikleri formları, şartnameye uygun hazırladıkları dosya ile birlikte “İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Tarih Proje Merkezi Konak Mahallesi, 848 Sokak No: 77 - 79 Kemeraltı – Konak” adresine elden ya da postayla teslim edebilirler. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise web sitesinden ya da 2933984 / 2931613 no’lu telefonlardan da yararlanabilirler.

Ödül kategorileri
Ödül Programına bu yıl tarihi konutunda yaşamayı sürdüren tarihe duyarlı kişileri ve yapıları kapsayan "Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü", basit onarım, esaslı onarım ve emek dallarını kapsayan "Tek Yapı Ölçeğinde Koruma Uygulamaları Ödülleri", "Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında Yeni Uygulama Ödülü", "Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü" ve öğrencilerin okulları öncülüğünde kültürel miras odaklı çalışmalarını değerlendiren "Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü" kategorilerinde başvurular kabul edilecek.

Yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden dolayı başvuruları daha ayrıntılı değerlendirmek için 3 bölge oluşturuldu. Bu sene "Merkez" olarak belirlenen Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçesinde yaşayanlar ile "II. Bölge" olarak belirlenen Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Selçuk, Torbalı ve Menderes'te yaşayanlar yarışmaya başvurabilecekler. Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Kınık ve Bergama'dan oluşan "I.Bölge"de yaşayanlar ise önümüzdeki yıl yarışmaya başvurabilecek.

Seçici Kurul
Yarışmanın Asil Seçici Kurulu, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Can Binan, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Korkut, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asuman Türkün, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu, Mersin Üniversitesi Akdeniz Kent Araştırmaları Merkezi Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Uzman Tülin Selvi Ünlü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Kıvılcım Keskiner ve Mimar Zübeyda Özkan'dan oluşuyor. 25 - 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Seçici Kurul toplantılarının ardından, yarışmanın sonuçları 3 Eylül günü açıklanacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber