Temmuz

Büyükşehir’den ‘sürgün’ iddiasına yanıt

Büyükşehir’den ‘sürgün’ iddiasına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay’ın “Mescit talep eden Doğal Yaşam Parkı personeli sürgün edildi” şeklindeki iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Doğal Yaşam Parkı’nda 2013 yılı Ocak ayından bu yana hiçbir personelin ‘herhangi bir nedenle’ yer değişikliği yapılmamıştır. Bazı yayın organlarında yer alan haberlerdeki bilgiler tamamen yanıltıcıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kişilerin din ve ibadet özgürlüklerine saygılı, sosyal hak ve hürriyetlerini gözeten uygulamalarıyla örnek kurumlardan biridir. Bunun en güzel kanıtı, Başkanlık binasındaki mescittir. Doğal Yaşam Parkı personelimizden gelen mescit talebi ise 2. Etap Düzenleme Projesi kapsamında ele alınacaktır.”