Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Temmuz

Bu model çok tutar!

TÜMÜ PAYLAŞ

Bu model çok tutar!
Bu model çok tutar!
Bu model çok tutar!
Bu model çok tutar!
Bu model çok tutar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da kuracağı Sosyal Yaşam Kampüsü inşaatında hummalı bir çalışma sürüyor. İçinde huzurevinden çocuk ve gençlik merkezine, olimpik yüzme havuzundan kapalı spor salonuna kadar toplumun farklı kesimlerine yönelik alt yapının bulunacağı kompleksin tüm kentlere örnek olması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin pek çok önemli ihtiyacını aynı merkezde karşılayabileceği, geniş yelpazede hizmet verecek büyük bir kompleksin inşaatını hızla sürdürüyor. İnşaat çalışmalarında önemli aşama kaydedilen Buca Tınaztepe’deki “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde toplam 7 binadan üçünün betonarme imalatları tamamlandı. 3 katlı olan Çocuk ve Gençlik Merkezi, kabul binası ve kapalı spor salonunun ince işlerine başlandı. Kompleksin en büyük yapısı olan 8 katlı huzurevinde ve aşevinde ise betonarme imalatları da yükselmeye başladı. Bu önemli yatırımın maliyeti 64.8 milyon TL.

Gençlerin yaşama sevinci yaşlılara moral olacak
Buca Tınaztepe’deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan modern tesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde engellilere ve yaşlılara hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak.

Sosyal Yaşam Kampüsü’nde inşa edilen huzurevinin bir bölümü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, bir bölümü de sağlıklı yaşlılar için kullanacak. Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber