Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

08
Temmuz

Başkan’dan ilk hafta raporu

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan’dan ilk hafta raporu
Başkan’dan ilk hafta raporu
Başkan’dan ilk hafta raporu
Başkan’dan ilk hafta raporu
Başkan’dan ilk hafta raporu
Başkan’dan ilk hafta raporu
Başkan’dan ilk hafta raporu
Başkan’dan ilk hafta raporu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 29 Haziran’da devreye giren otobüs hatlarının yeniden yapılandırılması çalışmalarının ilk hafta sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Lastik tekerlekli ulaşımının payının yüzde 4 azaldığını, raylı sistemin payının ise yüzde 3,5 arttığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Birinci hedefimiz trafik sıkışıklığını önlemek ve yolları rahatlatmaktır. Kısa sürede vatandaşlarımızı gidecekleri yerlere götürmeyi hedefledik. İlk haftanın verileriyle bunları büyük ölçüde başardık” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen iftar yemeğinde muhtarları ağırladı. İki güne yayılan buluşmalardan ilkine 12 ilçenin muhtarları katıldı. Gecenin konukları arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve ilçe belediye başkanları da vardı. İftar yemeğinin ardından muhtarlara seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, Ramazan ayının tüm dünyaya barış ve mutluluk getirmesini diledi.

Büyükşehir’in yardımları AFAD’a takıldı
Gecede yaptığı konuşmada Soma’daki maden faciasında kaybettiğimiz 301 şehidi rahmetle andıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şehit ailelerine gönderilen yardımların hala adresine ulaşmaması konusunda ise şunları söyledi: “Biz karınca kararınca her aileye 2 bin Türk lirası yardım etmek üzere AFAD fonuna toplam 602 bin TL para yatırdık. Şehit olan kardeşlerimizin ailelerine mektupla bilgi verirken başsağlığı diledik. Bu tarih 20 Haziran’dır. Bugün 15 günden fazla zaman geçti. AFAD paraları halen hesaplara geçmemiştir. Yetkililer AFAD’a müracaat eden vatandaşlarımıza ‘bütün yardımlar toplandıktan sonra dağıtılacaktır’ demişlerdir. Bunu da takdirlerinize bırakıyorum. Biz yardımımızın bir an önce şehit yakınlarına ulaşmasını istiyoruz.

10 yıldır vatandaşımızın aleyhine karar almadık
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 29 Haziran’da hayata geçirilen İzmir genelinde otobüs hatlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmanın ilk bir haftalık sonuçlarını da değerlendirdi. Yeni sistem daha uygulama geçmeden aleyhinde korkunç bir propaganda başlatıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Çocuk doğmadan zıbın biçildi. Tabi ki üzüldük ama işimize bakıyoruz. 10 yıldır hiçbir vatandaşımızın aleyhine karar almadık. Ulaşım masraflarını düşürmek, konforlu, hızlı bir şekilde işlerine, alışverişlerine, akrabalarına gitmelerini sağlamak istiyoruz. Birinci hedefimiz trafik sıkışıklığını önlemek ve yolları rahatlatmaktır. Kısa sürede vatandaşlarımızı gidecekleri yerlere götürmeyi hedefledik. İlk haftanın verileriyle bunları başardık” diye konuştu.

Yolcu sayısı otobüste azaldı, raylı sistemde arttı
Her yeni işte olduğu gibi başlangıçta bazı aksamalar yaşanabileceğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: “ESHOT ve ulaşım birimimiz, koordineli bir şekilde sahada en ufak bir hatayı bile değerlendiriyor. Geri dönüş alarak sistemi eksiksiz uygulamak için çabalıyoruz. Bu sistemin mükemmelleşmesini sağlayacağız. Ana hedeflerimizden bir tanesi de raylı sistemin payını artırmaktır. Bir haftalık uygulama sonunda lastik tekerlekli araçların toplu ulaşımdaki payını yüzde 69’dan yüzde 65’e düşürdük. Raylı sistemin payı ise yüzde 26,5’dan yüzde 30’a çıktı. Ayrıca yeni gemilerimiz Çakabey ve Dokuz Eylül, Karşıyaka-Konak arasında vızır vızır çalışıyor. Bu ay bir yenisi, 3 ay sonra bir yenisi daha gelecek. 3 adet arabalı vapurumuz 2015 ve 2016 yılında devreye girecek. Otobüslerimizin tamamını yeniledik. Deneme seferlerine başladığımız Üçkuyular’a da metromuzu ulaştırıyoruz. En geç Ağustos ayında İZBAN 30 km. daha uzayarak Menderes’ten Torbalı’ya ulaşacak. Sözleşmelerini yaptığımız Karşıyaka ve Konak tramvay hatlarının da inşaatları başlıyor. Tam 11 kilometre devraldığımız raylı sistem Ağustos ayında 130 km.’ye üç yıl sonra da tramvaylarla birlikte 153 kilometreye çıkacak. Yine raylı sistemde Narlıdere metrosunun temelini atacağız. Şirinyer-Tınaztepe Tramvayı’nın da proje çalışmalarına başlıyoruz.

90 dakika aktarma sistemi Türkiye’de hiçbir yerde yok
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların 90 dakika içinde tek biletle istediği yere ulaşabileceği bir ulaşım sisteminin Türkiye’de başka hiçbir kentte olmadığına dikkat çekerek, “Biz aktarma sisteminin eksiklerini gidereceğiz. Muhtarlarımız menfi propagandaya fırsat tanımadan buna destek vermelidir. Sizlere daha iyi hizmet etme yolunda yapılan projeyi hayata geçirmemizde bize yardımcı olmanızı istiyorum. Biz İzmir’i sizlerle birlikte katılımcı yönetim anlayışı ile yönetmek istiyoruz” dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber