Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

08
Temmuz

Öyle bir fırlattı ki!

TÜMÜ PAYLAŞ

Öyle bir fırlattı ki!
Öyle bir fırlattı ki!
Öyle bir fırlattı ki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genç sporcusu Batuhan Hızal, çekiç atma branşında katıldığı ilk turnuvada Türkiye şampiyonu oldu. Henüz bir yıl önce bu spora başlayan 16 yaşındaki Batuhan, 55,36 metrelik derecesiyle dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Takımı sporcusu Batuhan Hızal, sadece 1 yıl önce başladığı çekiç atmada yaş kategorisinde zirvenin tek sahibi oldu. Recep Ersayın İlköğretim Okulu öğrencisi 14 yaşındaki sporcu, futbol oyarken keşfedildi. Uzun taç atışları ile dikkat çeken Batuhan Hızal, antrenörünün tavsiyesiyle İzmir Büyükşehir Belediyespor Atletizm Takımı ile birlikte çalışmaya başladı. Batuhan, bir yıl içerisinde çekiç atmanın tüm inceliklerini öğrendi ve katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda zirveye çıktı. Mersin'de düzenlenen Uluslararası Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası'na 16 yaş altı kategorisinde 55.36'lık derece ile altın madalya kazanan Büyükşehirli sporcu, 16 Yaş Altı Atletizm Ligi 1. Kademe Yarışmaları'nda da yine birincilik elde etti.

Çekiç atma sporunda bir çok atma özelliğinin bir arada bulunduğunu söyleyen Hızal, "Atletizm, futbol oynamaktan çok daha zevkli. Bu sporda bir ekol olmak istiyorum. Kendimi hep dünya şampiyonu olarak hayal ediyor ve rekortmen Yuriy Sedykh'in videolarını izliyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Atletizm Antrenörü Turgay Çabukel ise Batuhan Hızal'ın geleceğinin çok parlak olduğunu belirterek, "Kulübümüz eski sporcusu Özkan Baltacı gibi çok çalışkan ve azimli biri. Kulübümüze geldiği ilk günden bugüne kadar hiç bir antrenmanı kaçırmadı. Gelecekte adını sık duyacağımız sporcular arasında yer alıyor. Daha ilk şampiyonasında tüm rakiplerinden çok daha iyi bir derece yaparak altın madalya kazanması da bunun bir işareti. Düzenli ve koordineli bir çalışma ile atletizmde olimpiyat kapasitesine sahip bir sporcu” diye konuşt.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber