Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

07
Temmuz

İzmir’in malları için üretici de ayağa kalktı

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’in malları için üretici de ayağa kalktı
İzmir’in malları için üretici de ayağa kalktı
İzmir’in malları için üretici de ayağa kalktı
İzmir’in malları için üretici de ayağa kalktı
Kapatılan Özel İdare’ye ait malların Hazine’ye devredilmesine tepki gösteren üretici temsilcileri, hazırladıkları ortak bildiride “Tarım kesimi olarak yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin samimi ve etkin destekleriyle ayakta durduk. Tüm talebimiz, İzmir’de üreticiye yönelik bu hizmetlerin artarak devamıdır. Bunun yolu da, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlenmesinden geçmektedir” ifadelerine yer verildi.

İzmir’deki tarım temsilcileri, İzmir Valisi tarafından “tamamının Hazine’ye aktarıldığı” açıklanan İl Özel İdaresi mallarının Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelere devredilmesini istedi. Bu konuda hazırlanan bildiriye 35 tarımsal kalkınma kooperatifi ile ziraat odaları imza koydu. Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Tarım kesimi olarak yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin samimi ve etkin destekleriyle ayakta durduk. Üretim yollarının asfaltlanmasından üretici kooperatiflerinin sözleşmeli alım yöntemiyle güçlendirilmesine, Süt Kuzusu projesinden fidan dağıtıma, organik tarımın yaygınlaştırılmasından eğitim çalışmalarına kadar onlarca projeyle her zaman yanımızda olan belediyemiz, bu yönüyle Türkiye’ye de örnek olmuştur. Tüm talebimiz, İzmir’de üreticiye yönelik bu hizmetlerin artarak devamıdır. Bunun yolu da, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlenmesinden geçmektedir. Gözden kaçırılmaması gereken bir diğer husus ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırlarının büyüyerek 1 milyon 200 bin hektara dayanmasıdır. Dolayısıyla, eskisinden çok daha geniş bir coğrafyada hizmet zorunluluğu doğmuştur. ‘Özel İdare malları Büyükşehir Belediyesi’ne devredilsin’ talebimizin altında sadece ve sadece bu gerçekler yatmaktadır. Bizler tarım kesiminin temsilcileri olarak taraf değiliz ancak üreticilerimizin hakkını-hukukunu koruma konusunda sonuna kadar mücadele etmekten geri kalmayacağımızın da bilinmesini isteriz. 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu çerçevesinde, bu kentin yerel servetinin yine bu kentte kalması gerektiğini düşünüyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber