Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

05
Temmuz

2 TL ya da 10 bin TL.. Tercih sizin!

TÜMÜ PAYLAŞ

2 TL ya da 10 bin TL.. Tercih sizin!
2 TL ya da 10 bin TL.. Tercih sizin!
2 TL ya da 10 bin TL.. Tercih sizin!
2 TL ya da 10 bin TL.. Tercih sizin!
2 TL ya da 10 bin TL.. Tercih sizin!
2 TL ya da 10 bin TL.. Tercih sizin!
2 TL ya da 10 bin TL.. Tercih sizin!
2 TL ya da 10 bin TL.. Tercih sizin!
İnşaat atığı ve hafriyat topraklarınızı tonu sadece 2 TL olmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli bölgelerde açtığı moloz döküm alanlarına dökebilir ya da gelişigüzel döküm yaparak 10 bin liraya kadar varan büyük cezalar ödeyebilirsiniz. Kenti kirletmek de cabası.. Tercih sizin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yol kenarlarına, kaldırımlara, ormanlık ve yeşil alanlara gelişigüzel moloz dökenlere karşı sürdürdüğü kararlı mücadele, kentin kanayan yarasını bir kez daha gözler önüne serdi. Kentin genişleyen sınırları ve artan nüfusuna paralel olarak halen 4 “yasal” tesiste moloz ve inşaat atıklarını depolayarak bertarafını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, alınan tedbirlere rağmen zaman zaman kaçak moloz dökümlerine rastlandığını bildirdi. Büyükşehir yetkilileri, 2013 yılından bu yana, belirlenen alanlar dışındaki yerlere hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atığı döktüğü belirlenen 43 kişi ile 48 ticari işletmeye toplam 845 bin TL ceza kesildi.

415 bin kamyon moloz döküldü

İzmir’deki moloz dökümlerinin Bornova Gökdere, Güzelbahçe Yelki ve Buca Kırıklar’daki hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama tesislerinin yanısıra Bornova Belkahve’deki atık depolama tesisine yapılabildiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Büyükşehir’in denetimindeki bu alanlara 2009 yılından bu yana toplam 4 milyon 393 bin 809 metreküp moloz dökümü gerçekleşti. Bu da yaklaşık 415 bin kamyon moloz demektir. Evka-7’deki alanı döküme kapattık ve rehabilite edilerek yeşillendirilen bu alanı 2013 yılının Aralık ayında Orman Bölge Müdürlüğü’ne devrettik. Ayrıca Bornova Şeytanderesi’ndeki alan da kapasitesi dolduğu için döküme kapandı” diye konuştu.
2014 yılı hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları bertaraf ücret tarifesi ise Meclis kararıyla, Haziran ayından itibaren ton başına 2 TL olarak belirlenmişti.

Cezası 10 bin TL’ye kadar çıkabiliyor
Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Atık Dairesi Başkanlığı ile Zabıta Dairesi Başkanlığı Çevre ve İmar Zabıtası Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan moloz denetim ekipleri, kaçak dökümlerin engellenmesi amacıyla rutin kontrollerini ara vermeden sürdürüyor. Döküm alanlarının dışındaki yerlere hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları döken şahıs ve tüzel kişiler tespit edildiğinde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41-4 maddesine göre gerçek kişiler için 189 TL ile 5 bin 793 TL arasında, ticari işletmeler için ise 189 TL ile 9 bin 659 TL arasında değişen para cezaları uygulanıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da Çevre Kanunu kapsamında yasal işlemler yapılıyor.

Çevre ajanları iş başına!

Kaçak döküm noktalarında tespit edilen inşaat ve yıkıntı atıklarının, ruhsatlı depolama tesislerine yönlendirilmesine katkı sağlamak için vatandaşlardan da destek isteyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Duyarlı vatandaşlarımızdan orman alanı, dere yatağı, yol kenarı gibi boş alanlara gelişigüzel döküm yapanları görmeleri halinde, atık dökümü yapan aracın bilgilerini (plaka, model vs.) mesai saatleri içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 293 19 99 numaralı “Alo Atık Hattı”na, mesai saatleri dışında ise Hemşehri İletişim Merkezi’nin 444 40 35 ve Merkez 1’in 293 13 14 numaralı telefonlara bildirmelerini istiyoruz. Ayrıca, insaatatik@izmir.bel.tr adresine gönderecekleri fotoğrafları da ihbar kabul edeceğiz” diye konuştu.



TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber