Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

04
Temmuz

Her Çarşamba, Elmadere’de!

TÜMÜ PAYLAŞ

Her Çarşamba, Elmadere’de!
Her Çarşamba, Elmadere’de!
Her Çarşamba, Elmadere’de!
Her Çarşamba, Elmadere’de!
Her Çarşamba, Elmadere’de!
Her Çarşamba, Elmadere’de!
Her Çarşamba, Elmadere’de!
Her Çarşamba, Elmadere’de!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, Soma’daki maden faciasında 11 şehit veren Kınık’ın Elmadere köyündeki çocuklarla buluştu. 28 gönüllüden oluşan ekip, köydeki çocuklarla oyunlar oynayıp onların geleceğe dair hayallerini dinledi. Abla-Ağabeyler, Temmuz ayı boyunca her çarşamba günü Elmadere’yi ziyaret etmek üzere kardeşlerine söz verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü Ağabey-Abla-Kardeş Projesi ekibi, bu kez Soma’daki maden faciasında 11 şehit veren Elmadere Köyü’nü ziyaret etti. Öğrenci ve mezunlardan oluşan 28 genç gönüllü, bir sosyolog ve bir de uzmandan oluşan ekip, Elmadere’de kendilerini bekleyen kardeşleri ile buluştu. Ağabey ve ablalarıyla şarkı söyleyip oyunlar oynayan çocuklar, gün sonuna dek doyasıya eğlendi. Her birinin üniversite deneyimi olan gönüllüler ise kendi meslek gruplarını çocuklara tanıtıp onlarla olmak istedikleri meslekleri tartıştı. Günün sonunda ise buruk bir ayrılık sahnesi yaşandı. Elmadereli kardeşlerine Temmuz ayı boyunca her Çarşamba günü yeniden görüşme sözü veren ağabey ve ablalar, asla unutamayacakları deneyimlerle köyden ayrıldı.

Okula giriş izni yok!
Elmadere programının ardından yeniden bir araya gelen ekip, yaptıkları toplantıda gelecek haftanın stratejilerini geliştirdi. Çocuklara mesleklerle ilgili daha kapsamlı bilgilerin verilmesi, sunum gösterileri ve yaratıcı drama etkinliklerinin planlaması yapıldı. Toplantının temel konusu ise çocuklarda görülen bazı olumsuz davranışlar oldu. Proje sorumlusu ve aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı sosyolog Burcu Önenç, bu durumu çocukların Soma faciası sonrası köye gelen ziyaretçiler tarafından yanlış yönlendirilmesine bağladı. Ekibin zorlandığı bir diğer konu ise köyde çocuklara etkinlik yaptıracak bir alanın bulunmamasıydı. Köydeki okul binasına giriş izinleri olmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Abla-Ağabey ekibi, bir sonraki etkinlikte köyün kahvesinden yararlanması planladı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber