Temmuz

Halatlar “Kabotaj” için çekildi

Halatlar “Kabotaj” için çekildi
Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesinin 88. yıldönümü İzmir’de kutlandı. Kutlamalar kapsamında yapılan halat çekme yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan Kabotaj Bayramı kutlamalarına İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Liman Başkanı Durmuş Ünüvar, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Meclis Başkanı Geza Dologh ile denizcilik sektöründen temsilciler ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşma yapan Liman Başkanı Durmuş Ünüvar, dünya deniz ticareti hacminin 9 milyar ton, miktarın ise 9 trilyon dolar olduğunu söyledi. Ünüvar, İzmir'deki yat limanı sayısını 6'dan 24'e, bağlama kapasitesini ise 1965'ten 9 bine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Törenin ardından protokol üyeleri, 1. Kordon’da düzenlenen halat çekme yarışmasına katıldı. Sırrı Aydoğan, Geza Dologh ve Yusuf Öztürk'ün bulunduğu takımın kazandığı yarışmanın ardından körfez turu düzenlenerek deniz şehitleri anısına çelenk atıldı.