Haziran

Şemikler’in iki yakası birleşiyor

Şemikler’in iki yakası birleşiyor
Şemikler’de İZBAN hattının geçmesi nedeniyle kesintiye uğraşan yaya ulaşımı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan alt geçitle yeniden sağlanıyor. Fiziki koşullar nedeniyle yapımı birçok zorluk içeren, inşası sırasında 160 fore kazık, 191 beton kolon kullanılan altgeçit, çevre düzenlemelerinin ardından önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Şemikler halkı ile yaptığı toplantılar sonrası mutabakat sağlanarak kapatılan hemzemin geçidin yerinde yapımına başlanan yaya alt geçidinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Belgenin fiziki yapısı nedeniyle büyük zorluklar aşılarak yapılan altgeçidin inşaatında 160 adet fore kazık, 191 adet beton kolon kullanıldı. İşin en zor kısmı olarak nitelendirilen demiryolu hattının askıya alınması işini de başarıyla gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, tünel de dahil olmak üzere tüm betonarme imalatları tamamladı. Halen süren çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından alt geçit bölge halkına hizmet vermeye başlayacak.

32 metrelik tünel
Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Erdoğan Akkaya Sokağı, Merkez Camii ve pazaryerinin önünden geçen 6418 Sokak’a bağlayacak şekilde yaya alt geçidi inşa etti. Yaklaşık 5 metre zemin altından yapılan altgeçidin genişliği 6 metre. Altgeçit için yaklaşık 32 metrelik tünel yapıldı.