Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Haziran

“Yüzde 30 hissemizi satmıyoruz”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Yüzde 30 hissemizi satmıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TMSF tarafından satışa çıkarılan Büyükşehir Belediyesi’nin de yüzde 30 oranında hisseye sahip olduğu Basmane’deki arazi ile ilgili görüşlerini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, bugünün koşullarında satışa karşı çıkmalarının söz konusu olmadığını belirterek, “Biz yüzde 30 hissemizi satmıyoruz. Kim alırsa alsın, bu satış gerçekleştiğinde Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 30 bin m² net bir belediye hizmet alanına kavuşacak” diye konuştu.

Kamuoyunda Basmane çukuru olarak adlandırılan, Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 30 oranında pay sahibi olduğu eski garaj arazisinin TMSF tarafından satışa çıkarılmasını değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, bugünün koşullarında satışa karşı çıkmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Araziye ilişkin imar problemlerinin çözüldüğünü ifade eden Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:
TMSF bir ara bu arsaları satmaya kalkmıştı. Biz o zaman durdurmuştuk ve kimse mağdur olmadan çözülsün düşüncemiz hakimdi. Bugün de aynı düşünce çerçevesinde hareket ediyoruz. Ama gelinen zamanda maalesef ne EGS ne de Güçbirliği gereken performansı gösteremedi. Çeşitli aksilikler oldu, kimseyi suçlamak için söylemiyorum ama bir kamu gayrimenkulü ne kadar bekleyebilir? Şu anda 117 Milyon Dolar bir muhammen bedelle ihaleye çıkılmış durumda. Biz de takip edeceğiz. Biz yüzde 30 hissemizi satmıyoruz. Aynı EGS ve Güçbirliği ile yaptığımız hak protokolünü TMSF ile de yaptık. Bu tescil edildi. Kim alırsa alsın, bu satış gerçekleştiğinde bizim zaten belediye binasına ihtiyacımız var, bu projeyi gerçekleştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 30 civarında yaklaşık 30 bin m² net bir belediye hizmet alanına kavuşacak. Satışına bugünkü koşullarda bir karşı çıkışımız söz konusu değil. Geçmişte karşı çıktık. Doğru da yaptığımıza inanıyoruz. Ama bugün artık herkes tarafından bıçak kemiğe dayandı. Ayrıca bu arsanın sadece maddi olarak değil, manevi olarak da kentin moralini bozmak, ‘bu kentte yatırımcının önü kapanıyor’ gibi tamamen suni bir şekilde ortam bulandırmak üzere bir çıkışa da vesile olduğu bir vaka. Hayırlısıyla, umuyorum yüksek fiyattan satılır. Ben ne Güçbirliği ne EGS’nin mağdur olmasını istemiyorum. Bu bir servet. Bu servetin aslı da özü de Büyükşehir Belediyesi’nin. Maalesef geçmişte bir şey yapılmış. Çeşitli süreçler sıkıntılar yaşanmış. Geriye dönüp kimseyi eleştirmenin suçlamanın kente kentliye faydası yok. Yaşanan süreç hayırlı olsun diyorum. Durumu bürokrat arkadaşlarla değerlendirip, ‘biz bir şey yapabilir miyiz’ diye masaya yatıracağız.

Güçbirliği ve EGS’ye teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başlangıçta yüzde 12 olan arazi üzerindeki belediye payının ek bir protokolle yüzde 30’a çıkarıldığını hatırlatarak, bu konudaki katkıları nedeniyle EGS ve Güçbirliği Holding’e teşekkür etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber