Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Nisan

9 dereye İZSU neşteri

TÜMÜ PAYLAŞ

9 dereye İZSU neşteri
9 dereye İZSU neşteri
9 dereye İZSU neşteri
9 dereye İZSU neşteri
9 dereye İZSU neşteri
9 dereye İZSU neşteri
9 dereye İZSU neşteri
9 dereye İZSU neşteri
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar-Ürkmez’deki 4 dere ile Aliağa-Çaltı, Kızan ve Çakmaklı ile Karabağlar-Çamlık ve Urla-Sivrice’deki derelerde toplam 6.5 kilometrelik ıslah çalışması başlatıyor.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı proje doğrultusunda Seferihisar, Aliağa, Karabağlar ve Urla’da kış aylarında taşkınlara neden olan dereler ıslah edilerek güvenli hale getirilecek. Islah programında Seferihisar Ürkmez’de bulunan 4 adet dere yer alıyor. Yağışlarda sıkıntılara neden olan bu dereler bahçeler arasından geçerek merkezde son buluyor. 4 kilometrelik ıslah kapsamında, derelerin merkezden geçen kısmında betonarme kanal üzerine ızgara döşenecek. Bahçelerden geçen bölümlerinde ise dere duvarları yükseltilerek korkuluk takılacak. Ürkmez dereleri için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak olan İZSU, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından imalat çalışmalarına başlayacak. İmalat çalışmaları da 10 ay sürecek.

Aliağa Çaltılı Köyü’nde yer alan Çaltı Deresi ve yan kolu Kızan Deresi de ıslah edilecek. Yağışlarda taşkınların yaşandığı bu derenin tabanı betonlanacak, duvarları yükseltilerek korkuluk takılacak. 875 metrelik ıslah çalışmaları için ihaleye çıkan İZSU, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından imalat çalışmalarına başlayacak. Dere ıslahı 5 ayda tamamlanacak.

İZSU, Karabağlar’ın merkezinden geçen Çamlık Deresi’nde 233 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapacak. Bu çalışma kapsamında 50 metrelik kanal hattı da dere dışına alınacak. Dere kenarına korkuluk imalatı gerçekleştirilecek. İZSU; Çamlık Deresi ıslahı için de Mayıs ayında ihaleye çıkacak. İmalat çalışmaları 4 ay sürecek.

Urla’nın Çamlıçay Mahallesi’nden geçen Sivrice Deresi ve yan kolları ıslah edilecek. 601 metrelik ıslah çalışması kapsamında Çamlıçay Mahallesi’ne 613 metre yağmur suyu kanalı, 387 metre de kanal hattı döşenecek. Böylece Çamlıçay Mahallesi’nde yağışlarda yaşanan sıkıntılar son bulacak.

Ayrıca Urla’nın Kalabak Köyü 3275, 3278, 3281 ve 3285 sokaklara 510 metre ızgaralı yağmur suyu döşenerek yağışlarda su birikintilerinin önüne geçilecek. Aliağa Çakmaklı Köyü’ndeki Papazkuyusu Deresi’nde de 876 metrelik ıslah çalışması yapılacak. İZSU, bu iş kapsamında ayrıca 510 metre yağmur suyu kanalı döşeyecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber