Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

23
Nisan

Buca’nın köyleri sağlıklı suya kavuştu

TÜMÜ PAYLAŞ

Sağlıklı Su
Sağlıklı su
Muhtarı Mahmut Özçif

Buca’nın Belenbaşı, Kıraklar, Karaağaç, Doğancılar köyleri ile Menderes’in Bulgurca Köyü, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2.1 milyon liralık yatırımıyla sağlıklı şebekeye kavuştu. Eskiyen borular nedeniyle yeterli su alamayan 5 köyün sıkıntısı sona erdi. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün ilçe merkezleri ve köylerde sürdürdüğü alt yapı yatırımları devam ediyor. İZSU, Buca’nın Belenbaşı, Kırıklar, Karaağaç, Doğancılar köyleri ile Menderes Bulgurca Köyü’nde sürdürdüğü şebeke yenileme çalışmalarını tamamladı.  2 milyon 107 bin liralık yatırımla 5 köyde toplam 43 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı ve 12 kilometre uzunluğunda da iletim hattı yenilendi. Buca’nın Doğancılar Köyü’ne 2, Kırıklar Köyü’ne 6, Belenbaşı Köyü’ne 10 ve Karağaaç Köyü’ne 5 kilometre uzunluğunda şebeke döşendi. Bulgurca Köyü’ndeki şebeke imalatı ise 20 kilometre oldu. Doğancılar Köyü’nde yeni yapılan su deposundan içme suyu şebeke hatlarının tamamlanması ile birlikte su sıkıntısı yaşayan Kırıklar ve Belenbaşı Köyü’ne de su aktarıldı. Sağlıklı şebekeye kavuşan Buca köyleri kesintisiz su almaya başladı. Şebeke arızaları nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Menderes Bulgurca Köyü’nde de içme suyu hatlarının yenilendi, önümüzdeki günlerde yeni hat devreye girecek. 

 

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Nif Dağı’ndan gelen kaynak suyunu kullanan ancak eskiyen su borusundaki kaçaklar nedeniyle yeterli su alamayan köylerde alt yapı yatırımı başlattık. Öncelikle kaynaktan gelen suları toplamak için yetersiz kalan Doğancılar’daki dağıtım deposunun yerine 50 metreküplük yeni bir su deposu yaptık. Depo ile kaynak arasında yer alan iletim hattını baştan sona yeniledik. 21 kilometrelik iletim hattı yenilenirken, kaynak suyunun boruya alındığı tesisler de büyütüldü. Belenbaşı, Doğancılar, Kırıklar ve Karağaç köylerinin içme suyu şebekesini yeniledik. Bu köylerimize özellikle su sıkıntısının yaşandığı yaz aylarında sağlıklı ve kesintisiz su verilmiş olacak” dedi.

 

Bol suya kavuşan Buca’nın Kırıklar Köyü Muhtarı Mahmut Özçiftçi, “Nif Dağı’ndan gelen kaynak suyumuz vardı ancak bunu yeteri kadar kullanamıyorduk. Köylülerimiz çok sıkıntı çekiyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı proje sonrası yapılan yatırımla artık köyümüz bol suya kavuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Kırıklar Köyü’nde yaşayan kadınlar ise gün içinde sık sık susuz kaldıkları günlerin geride kaldığını belirterek, verilen hizmetten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber