28 ºC
23 Nisan
23 Nisan 2014İzmir Yaşayan Şehir Yaşanacak Şehir
OTOKENTTE TAPU SEVİNCİ
Yıllardan bu yana tapularını almak için bekleyen Buca Otokent esnafı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorunlarına el atıp çözmesi ile birlikte tapularına kavuştu. Otokent esnafı tapularını Başkan Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı. Ege bölgesinde otomotiv sektörünün kalbinin attığı Buca Otokentte tapu sevinci yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye’sinin el koyması ile sorunların çözüldüğü otokentte bayram havası esti. Tapu dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıllardır kentin önünü kapatan bir çok konuda çözüme ulaşıldığı müjdesini verdi.

Otokentte işyeri olan hak sahipleri, düzenlenen tören ile tapularını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldılar. Buca Otokent’te adeta bayram havası yaşanırken, tapu dağıtım törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kalabalık bir grubun alkışları eşliğinde tören alanına girdi. Büyük bir heyecan ve coşkunun yaşandığı törene Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, belediye meclis üyeleri, meslek odaları temsilcileri, Otokent yöneticileri ve üyeleri, çeşitli derneklerin temsilcileri, belediye bürokratları, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Başkan Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada Otokent’in kurulmasında emeği geçen eski Başkanlardan Burhan Özfatura ve Ahmet Piriştina’ya teşekkür ederek, Otekent’teki sorunun 3 yıl önce masaya yatırılarak, çözüm getirildiğini, ancak bundan 3-4 ay önce yeni yönetimin gelerek 547 bin YTL’lik bir meblağ kaldığını ilettiklerini söyledi.

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki sorunu bundan 3 yıl önce hallettik. Taksitlere böldük ve bu konu bitti diye düşünüyorduk. 3-4 ay önce yeni seçilen başkanımız geldi ve paranın bir kısmını ödeyemediklerini söyledi. 547 bin YTL kaldığını söyledi. Biz buradan para alma heveslisi değiliz. Hele hele belediyenin çorbada tuzu olduğu bir yerde para alma taraftarı hiç değiliz. Yalnız biz yasalarla, yönetmeliklerle yönetiliyoruz. Bu parayı almadığın zaman bunun hesabını kimse veremez. Biz bu fiyatı düşürmek için yasal olarak ne yapılabilecekse hepsini yapıyoruz. Hepsi yasal yollarla yapıldı”.

Kocaoğlu’ndan müjdeler

Başkan Aziz Kocaoğlu, yıllardan bu yana iyi niyetle yapılmış ancak kentte sorun olmuş bir çok konuda müjdeler verdi.

Başkan Kocaoğlu, İzmir’in önünü açacak müjdeleri şöyle sıraladı: “Dünya Ticaret Merkezi bizim eski garajın olduğu yer. Orada çözüm noktasına geldik. Sadece ve sadece Güç Birliği ve EGS’nin bir protokol imzalaması lazım. Balçova arsa mağdurları vardı; 2 bin 450 kişi. Bu Cuma bir evrak bekliyoruz. Bütün çalışma bitti. En geç Pazartesi –Salı yani bu ay içersinde meclisten geçeçek. Onların arsalarının imarını veriyoruz. Buca’da 40 yıllık su kuyuları problemi var. İZSU’nun su kuyularının etrafında arsası olan vatandaşların 40 yıllık bir mağduriyeti söz konusu idi. Onu da çözüm aşamasına getirdik. Hazineden bir tahsis alınması gerekiyordu; onu da aldık. Oradaki vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı şekilde sorunu hallediyoruz. Rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina zamanında başlayan Salhane ve Turan bölgesinin planlamasını bitirdik. Şimdi orada işyerleri gökdelenler yükseliyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile beraber İnciraltı’nın planlanması için mutabık kaldık. Son noktayı koyduk. İnciraltı Sağlık turizminden hastane, günü birlik tesisler, geriatri merkezleri, jeotermal turizm alanları olarak planlanıyor. Ayrıca İzmir’in en büyük serveti 171 bin hektarlık Yarımadadır. İzmir’in gerçek anlamda eğitimde, turizmde, termal turizminde gelişmesi için, Yarımada’nın kalkınması gerekir. İzmir’in kalkınması ile Yarımada’nın kalkınması eşdeğerdir. Yarımada’nın kalkınması için proje yarışması açmıştık. Nerede neler yapılabileceğini belirliyoruz. Aralık ayında neticelenecek.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak “Halkın belediye başkanı” olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu bunu, yapılan kamuoyu yoklamaları sonuçları ve halkla birebir kurduğum ilişkiler ile gördüğüm için 5 yıl için daha aday olduğunu söyledi.

Törende İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip kalkan, OTOKENT Başkanı Yılmaz Akın, Galericiler Odası Başkanı Mikdat Dabak ve İzmir Otomobilciler ve Galericiler Derneği Başkanı Ali Şahin de birer konuşma yaparak tapu sorununun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Yılmaz Akın, verdiği destekten ötürü Başkan Aziz Kocaoğlu’na, Otokent esnafı adına plaket sundu. İTO Meclis Başkan Necip Kalkan’ın plaketini ise Başkan Aziz Kocaoğlu verdi.

Eklenme Tarihi:
11 Kasım 2008 Salı