21 ºC
17 Nisan
BRİCİN KALBİ İZMİR’DE ATACAK

İzmir, 68 takımın mücadele edeceği Türkiye Kış Dörtlü Takımlar Şampiyonası’nda 600’e yakın briç oyuncusu, yönetici ve hakemi konuk ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünya şampiyonu oyuncusu Nafiz Zorlu da, Diyarbakırlıların ricası üzerine Diyarbakır takımında yer alarak bir fair play örneği sergileyecek. Briç heyecanı 6 gün boyunca İzmir’de yaşanacak. Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen ‘2006-2007 Türkiye Kış Dörtlü Takımlar Şampiyonası’, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir’de yapılacak. 9-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan şampiyonanın eleme bölümleri Fuar Atlas Pavyonu’nda, final müsabakaları da Ege Palas Oteli’nde gerçekleştirilecek. 30 ilden 67 takımın yanısıra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de 1 takımla katıldığı şampiyonada toplam 68 takım mücadele edecek. Aynı şampiyonaya ilk defa geçen yıl ev sahipliği yapan İzmir, bu yıl da briç oyuncuları, antrenörler ve hakemlerden oluşan yaklaşık 600 konuğa ev sahipliği yapacak.

Şampiyonayı iki yıldır İzmir’de yaptıklarını kaydeden Türkiye Briç Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Güçlü, “Turnuvanın tarihi itibariyle mevsimsel olarak en uygun kent olduğuna karar vererek iki yıldır şampiyonayı İzmir’e aldık. Bu olay İzmir’e ayrı bir canlılık getirecek. İzmir bu yıl 5 takımla mücadele edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çimentaş, Arkas, Fora Otomotiv ve Mumcuoğlu takımları, şampiyonluğu İzmir’e getirebilmek için yarışacak. Bu şampiyonada bir de fair play örneği yaşanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Briç Takımı sporcusu, Türkiye ve dünya briç şampiyonu İzmirli işadamı Nafiz Zorlu, Diyarbakırlıların ricası üzerine Diyarbakır takımında mücadele edecek. Bu da sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu bir kez daha gösterecek” diye konuştu.

Eklenme Tarihi:
21 Mart 2007 Çarşamba